Луксозни хотели в София, резервирайте он-лайн или по телефона:
Хотел Арена ди Сердика
ул. Будапеща 2-4

Арена ди Сердика е един от най-новите луксозни 5-звездни хотели в София, в който ще намерите пълен комфорт и изискана атмосфера за наистина приятно изкарване на Вашия бизнес или туристически престой в столицата. Хотелът е уникален за София и Европа изобщо с факта, че в приземния му етаж са експонирани внушителните останките от древноримския амфитеатър (арена) на Сердика (античното име на града). Намира се в идеалния център, на няколко крачки от Царския дворец, Президентството, БНБ, Парламента и катедралата Св. Александър Невски.

Гранд хотел София
ул. Генерал Йосиф Гурко 1

Разположен в една от най-красивите и артистични части на Софийския център, точно до пленителната сграда на Народния театър, датираща от началото на 20-ти век и приятната градинка с освежаващ фонтан пред нея, Гранд хотел София е идеалния избор за всеки, който желае да изкара своя престой в столицата заобиколен от ненатрапчив лукс, изискан стил и високо ниво на съвременен комфорт. Хотелът е удобен за всички централни райони, като Цар Освободител и жълтите павета са само на 250 метра от него.

Шератон София Хотел Балкан
площад Света Неделя 5

Още от комунистическия период в историята на нашата страна, та и до днес, хотел Шератон е известен като най-престижния хотел в столицата. Модернизиран и богато оборудвана с всички удобства и услуги, които могат да бъдат очаквани от съвременен хотел 5 звезди в сърцето на София, той успешно е запазил своето достолепие и изтънчена елегантност от отминалата епоха, когато в него отсядали всички чужди делегации и VIP персони посетили България. Местоположението му е изключително привилегировано. Буквално е долепен до Президентството, делейки с него един общ вътрешен двор, в който може да видите една от най-старите църкви в Европа - Ротондата Свети Георги. Точно пред хотела е катедралата на Софийската митрополия - Св. Неделя и метростанция Сердика с руините от източната порта на крепостната стена построена тук от римляните.

Хотел Хилтън София
бул. България 1

Хотел Хилтън София предлага луксозен модерен комфорт и всички съвременни удобства и екстри, които може да очаквате от реномираната международна хотелска верига. Местоположението му е изключително благоприятно - в центъра на столицата, в началото на булевард България, точно срещу Националния дворец на културата (НДК), заобиколен от зеленината на Южния парк и радващ се на прекрасна панорама към Витоша. Само на няколко крачки от него е новият търговски и увеселителен комплекс (мол) Сити център София. Гостите могат да се възползват от ежедневни трансфери до летището, безплатен паркинг, напълно обзаведен бизнес център и всички останали услуги, които могат да очакват от съвременен хотел 5 звезди в една от европейските столици.

Холидей Инн София
бул. Александър Малинов 111

Това е един от най-новите и модерни хотели 5 звезди в София, носител на наградата "Сграда на годината". Предлага недостижимо ниво на съвременен комфорт, разточителен лукс и истинско петзвездно обслужване. Идеален избор за Вашето настаняване независимо дали пътувате до столицата по бизнес или просто за удоволствие. Холидей Инн София е прекрасно разположен в югоизточния край на града, непосредствено в подножието на Витоша, близо до Околовръстен път и Цариградско шосе - две от основните транспортни артерии, предоставящи бърз достъп до центъра и международното летище.

Кемпински хотел Зографски
бул. Джеймз Баучър 100

Кемпински хотел Зографски се радва на прекрасно панорамно разположение, кацнал на склона на стария хълм Лозенец - сега един от най-престижните и централни квартали на София. Заобиколен от живописна зеленина, между булевард Черни връх и Южния парк, този луксозен и изискан 5-звезден хотел предлага на своите високо ценени гости пълен набор от съвременни услуги и хотелиерски екстри, както и много удобен и бърз достъп до търговския и увеселителен комплекс (мол) Сити център София, НДК, административния, културен и исторически център на столицата.

Радисън Блу Гранд Хотел
площад Народно събрание 4

Радисън Блу Гранд Хотел се радва на изключително привилегировано местоположение в истинското сърце на София, в нейния исторически, културен и административен център, точно срещу Парламента и красивата сграда на БАН, на 200 метра от величествената катедрала Св. Александър Невски, със спираща дъха панорама към нейните златни кубета, на 150 м до Софийския университет Св. Климент Охридски и новата метростанция пред него, на удобно пешеходно разстояние до най-известните забележителности на столицата.

Бизнес апартаменти Александър
ул. Поп Богомил 40

Бизнес апартаменти Александър предлагат луксозно 5-звездно настаняване и голям брой модерни екстри за Вашия удобен и приятен престой в София, независимо дали пътувате по бизнес или просто за удоволствие. Апартаментите се помещават в изискана нова сграда с прекрасно разположение в центъра на града, на сравнително тиха пресечка на бул. Княгиня Мария Луиза, между Лъвов мост и Централни хали. На 7-8 минути пеша са до Централна ЖП гара, Централна автогара и площад Св. Неделя, където е метростанцията Сердика.

Tърсене на обекти за настаняване:Изберете дата


Карта на София: хотели и забележителности:

Луксозни хотели 5 звезди София - На тази страница сме подбрали 8 първокласни хотела и апартаментни комплека за кратък престой в София. Във всеки от тях ще намерите разточителен съвременен лукс и безуппречно обслужване от професионален персонал. Повечето са част от реномирани международни хотелски вериги, което е гарант за високо качество на предлаганите услуги. Местоположението им е в идеалния център на българската столица, осигурявайки бърз достъп до всички главни сгради на държавната администрация, финансови и търговски центрове, като и до по-голямата част от историческите и културните забележителности на града.